Light Arch

Av dansk design finns det mycket fint att välja på. Här kommer en fantastiskt snygg ljusstake som man själv bygger ihop lite som man vill. Den heter Light Arch och är från Knud Holscher Design. Minst tre armar behöver den ha för att kunna stå, men sen kan man bygga på den enligt eget tycke. När den inte används tar de lösa armarna minimalt med plats. Vansinnigt dyr är den inte heller (om än i mesta laget för min plånbok), 3 armar för 599 danska kronor på insolo.dk.  Visst är den snygg!!!
image128
Eget kollage med bilder från insolo.dk

Bra service på Hemtex!

image127
Efter jobbet idag gick jag in på Hemtex med mina nya hemska tabletter, och jag fick ett underbart bemötande trots att jag inte hade kvittot kvar. Tjejen i kassan var så trevlig, och ifrågasatte över huvud taget ingenting. Hon avbröt mig direkt i min förklaring av vad vi hade gjort och inte gjort med tabletterna och sa direkt att "Men, så här får det ju inte se ut! Det är klart att vi tar tillbaka dem!" Så fick jag istället ta två såna med äpplen på som matchar de jag redan har. Perfekt! På bilden ser man oxå hur soffan blev när den blev vitmålad. Mycket bra, tycker jag själv :) Så här såg den ut innan. Nu fattas det bara att göra något åt de fula stolarna... Valet står mellan att måla dem vita (spraymåla kanske?) eller att sälja barnens tripp-trapp på Blocket och köpa 4 billiga skalstolar istället. Hmmm, får nog fundera vidare på det ett tag...

Hade tänkt dra igång med ett nytt projekt idag, men till min besvikelse var det helt slut på Dukpannå 24x30 cm på Rusta så det får vänta. Jag ska köpa 5 stycken såna och några gångjärn. Vad det ska bli? Ja, det får ni se när de fyller på hyllorna på Rusta! 

Har ett annat projekt på gång oxå, eller i alla fall på planeringsstadiet. Men nu lägger jag mig i soffan och njuter av min barnfria kväll med två för dagen nyinköpta tidningar. Jag älskar "sten"-väggen på framsidan av Plaza Interiör. Snygg, eller hur? (Den syns inte så bra här på bilden, tyvärr...)
image126
 

IKEA på lunchen

image125image125

Ja, jag vet att många av er är avundsjuka på mig nu!!!
Är tillbaka på jobbet efter en lunch som jag spenderade på IKEA för att köpa ytterligare två kuddar till kökssoffan, Inner för 25 kr styck. IKEA öppnade här i stan i höstas, och jag har inte varit där så mycket som jag trodde att det skulle bli. Kan bero på att det har varit väldigt ont om pengar den här vintern... Förut var ett besök på varuhuset en heldagsaktivitet som inkluderade någon timmes bilkörning dit och tillbaka, och då var man ju "tvungen" att handla mycket de få gångerna man kom dit. Nu när det ligger 10 minuter hemifrån, bredvid Maxi där vi ändå alltid handlar vår mat, så var min tanke att äntligen kan man åka dit bara för att köpa en vas eller en kudde. Men, fortfarande blir varje besök där mycket dyrare än det var tänkt ;) konstigt... Förutom idag då, när jag verkligen bara köpte de två kuddarna. Slutsumma: 50 kr! Det var nog första gången jag betalar mindre än 100 kr i kassan på IKEA...

Ett slott till prinsessan

Om det nu är så att det undgått någon så är min yngsta dotter hur tjejig som helst. Allt ska vara rosa och prinsessigt... Så, när hon fyllde år nu så önskade hon sig en tårta i form av ett slott. Det blev ett rosa slott med en prinsessa i tornet. Det blev inte alls som jag tänkt mig, men hon var jättenöjd så allt slutade väl ändå. Tur att det inte var en beställning tänkte jag utan "bara" till oss här hemma.

    

Är det någon som är nyfiken på att se fler av mina tårtor så finns de här: www.cakehelp.se


Köp INTE döskalle-tabletter!

423069-119
Här kommer en varning om tabletter som jag köpte på Hemtex i fredags. Köp dem INTE, säger jag! Totalt värdelösa. Jag bestämde mig för att köpa några tabletter för att skydda den nya vaxduken lite. Vill helst inte behöva byta den allt för snart. Sagt och gjort, jag gick in på Hemtex eftersom jag sett att de hade massor av olika tabletter och de kostade inte så mycket, 4 st för 69 kr. Mycket bra pris tycker jag. De hade flera stycken väldigt fina i svart-vitt, men jag fastnade för några med äpplen på. Ett grafiskt tryck som jag tycker passar i vårt kök. Sen funderade jag ett tag på om jag skulle ta 4 likadana eller om jag skulle ta några roligare till barnen. Bestämde mig till slut för döskallar till barnen! Jag säger ju det, jag är helt insnöad på döskallar nu för tiden... :)

Väl hemma upptäckte jag misstag 1:
Det blev inte så snyggt att blanda olika tabletter på bordet! Hade varit mycket bättre med 4 st. likadana! Kändes lite jobbigt, men ok då, det är ju ändå lite kul för barnen tänkte jag.

Det mycket större misstaget nummer 2 upptäcktes dagen efter:
Det går inte att torka av döskalle-tabletterna! Vi har använt dem i ett par dagar, och de är redan helt förstörda. Då har ändå inte barnen slitit på dem på något sätt, bara spillt lite. Jag torkar av dem med fuktig trasa, och feta fläckar och fingeravtryck försvinner INTE. Diskar dem i varmt vatten och diskmedel, torkar av och fläckarna förvsvinner FORTFARANDE INTE. Sen spilldes något som var lite kladdigt, jag tog trasan och gnuggade lite lätt på tabletten, och DÅ FÖRSVANN TRYCKET! Fullkomligt värdelösa! Trycket kunde väl varit tryckt på baksidan istället. Båda tabletterna är redan fulla med fula repor som inte syns på bilden och de måste ha kommit dit av att man skjutit på tallriken lite, kan inte tänka mig något annat. Kladdet efter prislappen som oxå syns på bilden har jag inte fått bort, och jag vågar inte gnugga för hårt på det heller...

Så, nu sitter vi här med två tabletter som inte riktigt passar in och som har färgen bortskavd och feta fläckar och fingeravtryck som inte går bort! Hur kul är det efter 4 dagar!! Tänkte gå tillbaka med dem, men upptäckte att jag hade slängt kvittot... Typiskt... Tyckte inte att ett kvitto på 4 tabletter för 69 kr var något att ha... Funderar på att försöka gå tillbaka med dem ändå. Kanske man kan få två av den andra sorten istället. Eller i alla fall få köpa 2 nya för 35 kr... Vi får se...

Överbliven vaxduk

Nu är kalaset över och gästerna har gått hem! Vi hade väldigt trevligt, men nu ska det bli skönt att sätta sig i soffan och bara slappa lite. Här kommer ännu fler bilder från 6-åringens rum.

Det blev en liten bit över av vaxduken som jag använde i köket. Den passade bra att klä in 6-åringens lilla bord med. Bordet är ett Ivar soffbord från IKEA som jag hade i min studentlägenhet för hundra år sen... Sen vi fick barn har det stått i barnrum ommålat då och då för att passa in. Nu har det fått svarta ben och prickig duk. Passar mycket bra in i hennes rum tycker jag. Den söta lampan med lite gammeldags stuk på hittade jag på IKEAs fyndavdelning när jag var där sist. En liten kontrast mot den mer moderna duken gör sig bra tycker jag. Loppis-servisen är framdukad och lilla musen fick sitta i nya skålen som jag fyndade på Hemtex rea för 13 kr.

image111

DesignaDinBlogg.se

DesignaDinBlogg.se är en guldgruva när man som jag för första gången försöker sig på just detta. Mycket bra!
Tyvärr hann jag inte hålla på med bloggens utseende så mycket som jag tänkt idag, tårtan till morgondagens kalas tog väldigt mycket tid. Dessutom blev den inte alls bra :(  Usch, har ingen lust med något nu, så jag går och lägger mig trots att det finns mycket kvar att göra. Tårtan är fortfarande inte klar och eftersom den tog så mycket tid så har jag inte hunnit med allt annat jag skulle göra, som att förbereda maten, städa i vardagsrummet osv. Dessutom ser köket ut som ett slagfält nu efter alla tårtbottnar som smulat, marsipan som ramlat på golvet, kristyr i massor av skålar... Usch, säger jag en gång till!!!! Vill inte!!!!

Smarta ramar!

                           image109
Bild: abcleksaker.se

Jag springer lite fram och tillbaka mellan köket och datorn idag. Håller på med tårtan till morgondagens kalas samtidigt som jag försöker få till någon form av design på bloggen... just designen går väl sådär kan man säga. Hmm, vi får väl se om det blir bra eller ej. Passar i alla fall på att smita emellan med detta tips på kanon-smarta ramar.

Nätbutiken ABC Leksaker har denna otroligt smarta ram, "Li'l Davinci Art Frame" i sitt sortiment. Den finns i en mindre variant (den på bilden här) för 399 kr och en större för 499 kr. Här kan man snabbt och enkelt byta ut barnens teckningar allt eftersom. Ramen öppnas från sidan som ett litet skåp utan att man behöver ta ner den från väggen. Såna skulle jag vilja ha i hallen på övervåningen i en lång rad, ett litet galleri där barnen själva kan stoppa in det som de tycker är fint för stunden!

Självklart kan man ha andra saker i ramarna än teckningar om man vill :) men alla som har barn vet att de helst vill ha alla sina konstverk på väggen och det bums! Då är ju detta oslagbart.

Bloggdesign

Idag har jag tänkt försöka få ordning på bloggens utseende... vi får se hur det går. Så, håll ut om allt är lite upp och ner under dagen.
423069-115

Fixat skåp + väggmålning

Nu är loppis-skåpet till 6-åringens rum klart! Eller, ja nästan... Jag ska slipa lite lätt och rolla över en sista gång men det väntar jag med tills hon åker till mormor och morfar på påsklov. Just nu kan jag inte slita henne från skåpet :) Skåpet hade redan fungerande belysning monterad, så det jag gjorde vara att slipa och måla hela skåpet, tapetsera bakväggen inuti skåpet med en vit tapet så att det inte skulle bli så mörk med allt det svarta. Sen bytte jag handtagen mot IKEAs långa handtag Lansa. Snyggt med långa handtag tycker jag. Just Lansa skulle utgå visade det sig så de sålde ut alla längder jättebilligt! Jag hade oxå köpt en liten byrå som jag tänkte skåpet skulle stå på. Den hade en bra, stor låda som man kan ha allt möjligt i. Jag kapade av benen på den för att inte skåpet skulle bli för högt och gå upp över fönstret. Sen slipades det och målades på samma sätt som skåpet, och som pricken över i, samma sorts handtag där fast ett längre. Jag tänkte att genom att ha samma färg och samma handtag kunde man få de två udda möblerna att se ut som att de verkligen hörde ihop. Jag är jättenöjd med resultatet faktiskt!

6-åringen är också supernöjd. Hon älskar att pyssla med alla sina småsaker, ponyville-ponys, polly pocket dockor, älvor, pet shop djur m.m .m.m... Hon vill gärna ställa upp dem fint, och nu kan hon verkligen göra det på ett bra sätt.

image107
I den stora lådan placerades ett antal plastkorgar från Rusta. Sedan satt vi och sorterade småsaker, hon och jag. Jag är sjukligt förtjust i att sortera saker och lägga dem i olika fack, och det verkar som att hon också ärvt den genen. Hattar, peruker och väskor i en korg,  skor i en annan, osv. Nu blir det inga problem att hitta alla pyttesmå saker längre!

Visar också här på bilderna den sista (?) väggmålningen från hennes rum. De andra kan ni se här och här. Den svarta döskallen gör sig bra på den rosa väggen tycker jag. Hon gillar den, men tyckte den var lite "tokig" eftersom den hade så konstiga tänder... :)

Svart fredag + Gul lördag

I går glömde jag bort tankebubblors svarta fredag, men bättre sent än aldrig, eller hur? Jag kör både fredag och lördag nu.
Gula är mina små söta påskliljor och tulpaner i äggkoppar och små glas på köksbordet. Det är kul med snittblommor, och särskilt om man kan arrangera dem på ett annorlunda sätt. Här skymtar man oxå de nya plasttabletterna som inhandlats på Hemtex för att skydda den nya vaxduken. Jag gillade det grafiska mönstret på dem. Tyvärr köpte jag bara två såna och två av en annan sort vilket var ett riktigt dåligt köp! Återkommer om det senare.

image112

Och så svart fredag.
Här kommer mitt påskris med svarta fjädrar i en av mina favoritvaser, en svart sak från Åhlens.

image113

Glad Påsk!

image110

Glad Påsk
till er alla bloggvänner!
Ha det lugnt och skönt och ät mycket godis.
Själv lyckades jag fixa till lite påskpynt till slut. Det blev två söta kycklingar på köksbordet.

Rosa torsdag - väggmålning

Missade som sagt den rosa torsdagen igår, men här kommer min tolkning. 6-åringens rum har en knallrosa vägg och den pryds nu av en svart döskalle. Mycket cool, eller hur?

image108

Syster Yster

I går kväll kom syster yster på oväntat besök. Vi hade väldigt trevligt och satt och pratade till efter midnatt. Hon går nu på universitetet och jag pratade lite gamla (jättegamla :) minnen från min studietid. Hon förvånas över hur gammal jag är *asg*. Hon är tio år yngre...

Vi hade så trevligt att jag helt glömde bort att det var "rosa torsdag" igår... Hmmm, får återkomma med det under dagen.

Fotade lite i 6-åringens rum igår oxå. Nu är skåpet på plats! Det blev jättebra. Både jag och hon är mycket nöjda. Återkommer med bilderna senare. Nu ska jag gå ut och plocka lite påskris!

Snaaaart påsk!

image106

Sitter fortfarande på jobbet med för dagen ovanligt tråkiga arbetsuppgifter :(
Men, snart är det slutjobbat för mig. Jag ska hämta barn och bjuda födelsedagsbarnet på "köpe-mat". Man behöver nog inte förvånas om hennes val är någon av de stora hamburgerkedjorna :)
I morgon ska jag försöka påskpynta lite *kliar i fingrarna*, jag har inte hunnit det än med tanke på allt som skulle fixas innan födelsedan. Så, jag kanske återkommer med några bilder på mitt oerhört magra förråd av påskpynt ;)

Grattis älskling!

Idag fyller yngsta familjemedlemmen 6 år! Jisses, vad tiden går fort!! Hon grattades förstås traditionsenligt på sängen med paket och bakelse.
423069-105

Packat och klart!

I morgon är den stora dagen! (eller idag egentligen om man ska vara petig, vad klockan går fort!) 6-åringen blir äntligen 6 år. Nu har jag oxå lyckats packa in alla hennes paket. Skönt, då kan man gå och lägga sig med gott samvete :) Hon hade inte en önskelista, utan en önskebok i år där hon klistrade in bilder från leksakskatalogerna. Hon önskar sig bl.a. en plastservis, men jag som varit och fyndat i loppisbutiken köpte riktiga kaffekoppar med blommor på istället. Mycket sötare och väldigt billigt, 5 kr för en kopp + ett fat. Hoppas hon gillar dem. Eftersom hon önskar sig allt i katalogerna frågade jag henne vad hon skulle vilja ha om hon bara fick en enda present. Barbie Öprinsessan som kan sjunga var det då som var nummer ett, så den har jag faktiskt köpt till henne :)
image104 

Grön onsdag - huset tema

Nu har turen kommit till grönt i färgveckan. Tidigare har vi haft Vit tisdag och Blå måndag.
I vardagsrummet har vi just nu grönt som accentfärg och det är verkligen vårligt härligt! Här kommer några av mina favoritdetaljer därifrån.

image103
Tre gröna blommor på rad i vita vaser, grön bordsklocka, mysiga ljuslyktor och rundad vas. Ljuslyktorna kommer från Indiska, resten av sakerna från Åhlens.

Smygtitt

423069-102

I går kväll fick skåpets innervägg tapet! Här får ni en liten smygtitt på det :) trots att det är väldigt svårt att fota något som blänker så... Riktigt kul att tapetsera på så liten yta. Snabbt och enkelt gick det. Jag använde mig av tapetklister-pulver som man kan blanda till lite grand när man behöver det. Jättebra och väldigt billigt oxå! Passade oxå på att måla de delar av dörrarna som inte är glas en sista gång, men jag ser nu att färgen har runnit :( så jag får nog försöka slipa lite och måla en gång till *suck*. Maken kom hem igår med de nya glashyllorna som ska in i skåpet. Det var nämligen inga hyllor i skåpet när jag köpte det. De nya hyllorna är jättetjocka och gjorda för att tåla att en 6-åring rumsterar runt med stenar och annat på dem :) Nu återstår bara att montera ihop det hela och fixa lite med elen. Som synes så var kanske lappen som satt på skåpet "Vitrinskåp med fungerande belysning" lite att ta i ;) Förhoppningsvis fungerar den inbyggda belysningen, jag har inte kunnat testa än eftersom kontakten inte ser ut att vara lämplig att stoppa in i i väggen. Maken kände inte för att fixa till detta i går kväll, så jag får vänta lite till innan jag ser resultatet...

Vit tisdag - huset tema

image100
Jag hann!! Än är det ju faktiskt tisdag, om än nätt och jämnt...
Fortsätter på tankebubblor's temavecka och idag har vi alltså kommit till färgen vit. Igår var det blå måndag. Här hemma har vi mycket vitt. Mera kommer det nog oxå att bli. Man tröttnar inte så lägg på vitt om man har mycket textilier och kanske fondväggar här och där. I vårt vardagsrum har vi en väldigt tom vit vägg i soffhörnan. Den är inte så kul att titta på, men jag har inte bestämt mig för vad vi ska ha där ännu. Jag tror det blir en fototapet i svartvitt gjord från ett kort av barnen. Funderar på att tapetsera upp den på en mdf-skiva eller liknande och sen hänga på väggen så att man kan byta lätt. Funderar oxå på om jag ska dela bilden i tre eller fyra skivor och hänga dem med lite luft mellan. Borde bli snyggt, eller? Ungefär så här alltså (har ännu inte bestämt mig för vilket foto det blir, kanske detta)
image101

Kakel inspiration

I dag var jag tvungen att åka till färgaffären och fylla på med färg, har målat upp all färg vi hade :) Men nu har jag fyllt på så nu kan jag fortsätta min svart/vita mission här hemma, hihi! På affären hamnade jag av okänd anledning på kakelavdelning. Har inte varit inne där på länge, det är ett som är säkert. Vi har inga planer på att renovera vårt (oerhört tråkiga) badrum på många år än. Men, VAD MYCKET SNYGGT KAKEL DET FINNS!!! VILL RENOVERA NU!!! Ja, ja, i väntan på renovering tänkte jag visa er några av de plattor jag gillade bäst. Håll till godo!

eget bildcollage fotat inne på Stuvbutiken
image94
Ja, tack! Ge mig detta badrum med stora svarta mönstrade kakelplattor. Svart mönster på svarta plattor, även om det ser ut som andra färger på några av bilderna. Likadana stora vita plattor, jättesnygga de också! Från Grespania Ceramic.

image95
Vad sägs om denna läckra metall-mosaiken i köket. Nu har vi faktiskt grå kristallmosaik som jag är jättenöjd med, men det här skulle jag också kunna tänka mig :)

image97
Mycket snyggt med en pelare av smala ränder...
image98
... eller varför inte prickar. Sån här mosaik skulle jag kunna tänka mig på golvet i en dusch. Kanske kombinerat med riktigt stora plattor utanför själva duscharean.
image99
Kunde ju inte låta bli att fota denna. Är helt insnöad på döskallar just nu :)

Tapetsering på gång

image92

Haha, nu trodde ni att jag hade stora projekt på gång va! Nej, men jag hade tänkt tapetsera insidan av 6-åringens nymålade skåp igår. Tyvärr tog tiden (eller orken...) slut, så jag hoppas hinna det ikväll istället. Tja, tapeten är eg. inget att hetsa upp sig över. Skulle vara priset då, 3 kr för rullen i lådan med udda överblivna tapeter. Alldeles lagom pris för den budget som gäller för renoveringen av barnrummen :) Den är vit med små blommor på. Väldigt svår att ta kort på var den... På bilden ser den alldeles gul ut, men den är vit. Åhhh, jag vill ha skåpet färdigt, NU! Tvyärr är det lite kvar att göra fortfarande. Tålamod är inte min starka sida ;)

Blå måndag - huset tema

Om ni har missat det så kolla in färgveckan hos tankebubblor. Kul idé! Jag tänkte köra med temat färger som finns här i vårt hus. Får se om färgerna räcker till hela veckan...

image90

8-åringens rum går i blått, eller kanske mera korrekt turkos. Hon gillar blått och grönt och valde tygerna som syns på bilden för att bestämma färgsättningen i rummet. Tyget med 70-tals känsla är jag själv lite kluven till, men hon älskar det. Vi tog den turkosa väggfärgen från det tyget. Detaljerna i rummet går i vitt och limegrönt. Ni får ha överseende med att tak- och golvlister ännu inte kommit på plats. Undersidan på loftsängen som syns i hörnet är inte heller fixad än.

Senaste inköpet till hennes rum är denna (i mitt tycke) urcoola lampa från Globen belysning! Den ska nog få flytta in i Expedit-hyllan (som inte syns på bilden) så snart vi skaffat längre sladd.

image91

Lamp-beroende?

image89

Hmm, jag börjar tro att jag har ett beroende, eller kanske en konstig fetish (undrar om det stavas så :) för lampor... Jag hittar ofta snygga lampor som jag vill ha, och köper ganska ofta oxå lampor om de inte är för dyra. Just nu har jag i alla fall platser för de flesta lamporna som finns här hemma, men ibland vet jag inte riktigt var jag ska ställa dem. Ju fler lampor, desto bättre gäller i alla fall generellt tycker jag. De flesta har alldeles för lite lampor i ett rum. Väldigt många, men väldigt lite ljus i varje, är bäst. Snyggt och mysigt.

I fredags när jag var på IKEA såg jag denna nyhet (jag har i alla fall inte sett den förut), Smärt bordslampa. Den finns i flera olika färger och mönster för 179 kr. Undrar var man skulle kunna klämma in en sån... ;)

Tidningskorg

image86

Bild från pid.se


Har ni sett den här supersnygga tidningskorgen i svart läder från Pid! En sån skulle jag gärna ta emot i present. Nån som känner sig givmild idag??? 1719 kr får man punga ut med. Här hemma svämmar vi över i tidningar. Jag vet, jag är "heminrednings-tidnings-beroende"... Jag antar att jag inte är ensam. Varje gång jag är inne på en affär dras jag automatiskt mot tidningshyllan och finns det då där en inredningstidning som jag inte redan har så bara MÅSTE den få följa med hem... Under soffbordet har ett antal stora korgar från Åhlens fått flytta in, men dessa fylls ju också efter ett tag... Tänker ofta att jag måste klippa ut det som jag gillar och samla i en pärm. Det finns ju ingen chans att hitta något nu i den stora högen som bara samlar damm i garderoben...


Väggmålning nummer två!

image76

Här har målats hela helgen, och nu börjar det arta sig riktigt bra i 6-åringens rum faktiskt. Det finaste är dock inte klart än, vitrinskåpet med belysning, men det är på gång.

"Sminkhörnan" är klar! Det lilla bordet som jag köpte för 40 kr på second-hand var fint redan från början, men nu har det blivit svart. Pigtittaren hade hon sen förut. Den hittade jag i mammas och pappas förråd och vi målade den rosa för något år sen. Både den och bordet fick nya matchande knoppar (10 kr för två på IKEA). Båda lådorna innehåller nu en salig blandning halsband, ringar, hårtofsar osv.

Väggmålningen här är gjord med samma princip som den över sängen. Alltså med en stämpel från Panduro. Jag stämplade på OH-papper och ritade med byerts på väggen och fyllde i. Jag är jättenöjd! Döskallehängaren blir bra att hänga halsband och diadem på.

     

Vaxduk!

image79

Ja, vad duktiga ni var på att gissa! En vaxduk var det såklart :) Nu har den kommit på plats. Vi har haft en vaxduk som täckt vårt otroligt tråkiga köksbord förut, men den var utsliten och åkte i soporna. Jag har också länge tänkt att jag måste göra något åt bordsbenen, och idag när jag ändå inte gjorde annat än målade svart (6-åringens möbler) så passade jag på att också måla köksbordets ben. En stor förbättring, det är ju helt klart. 
Ni får blunda för röran så gott det går och ha i åtanke att köket fortfarande är målningsstation för diverse möbler i varierande grad klara... :)
 
         

Kökssoffan i furu är också något jag irriterat mig länge på. Nu fick den en släng av vit färg. Ska målas en gång till i morgon. Nu fattas bara de två bruna köksluckorna som syns på bilden. De blev inte målade när vi målade resten av luckorna grå eftersom det behöver fixas till lite, men nu MÅSTE ju de målas snart!  

    

Som sagt, eftersom jag ändå hade färgburkarna framme så fick sig den gamla omålade pallen från IKEA också en släng av svart färg. Snart är allt träfärgat/brunt i köket utrotat ;) Frågan är vad jag ska göra med våra tråkiga stolar... Jag valde att inte ställa tillbaka dem när jag tog korten :)



Hittade en dörrmatta på Rusta som hade exakt samma mönster som vaxduken. Kunde inte låta bli att köpa den! Tanken med vaxduken var (förutom att den var snygg) att försöka balansera upp köket lite. Tyget som jag sydde gardiner av blev väldigt dominant och det kändes som att hela köket gick i det mönstret... Det kändes lite övermatchat trots att det eg. inte var så mycket av det tyget. Jag hoppas att det här nya mönstret kan bryta av (men ändå passa in) så att man får en annan känsla i köket. Hoppas kunna hitta en bit tyg med samma prick-mönster (eller svarta prickar på vitt) så att jag kan sy ytterligare en kudde till soffan. Vi får se hur det blir... Jag har ännu inte riktigt bestämt mig för om gardintyget får vara kvar... Det blev inte så bra som jag hade tänkt mig. Men, jag orkar inte sy nya gardiner nu, så ett tag till får de nog vara kvar.

Vad har jag köpt på Åhlens?

Jag köpte något på Åhlens också i fredags. Kan någon gissa vad det är?

image75


Inköpt på Lagerhaus

image74

Här kommer lite bilder av gårdagens inköp på Lagerhaus. Väldigt dålig kvalitet på bilderna, men det var väldigt svårt att ta kort på så blanka saker...
Döskallehängare från Pluto produkter till 6-åringens rum såklart. Den söta burken klädd med glansigt tyg av ormskinnstyp ska 6-åringen få i födelsedagspresent. Perfekt att ha vad som helst i egentligen. Korten tyckte jag var så söta så jag kunde inte låta bli att köpa dem.

Dagen idag ägnas åt spackling och målning av möblerna som ska vara i 6-åringens rum. Ska bli så skönt att bli klar med det!


Skallgång

Farmor var barnvakt idag eftersom jag var på kurs. Passade då på att springa på stan när kursen var slut. Hann med Lagerhaus, Indiska och Åhlens (och shoppade på två av tre ställen :) Sen blev det en tur till IKEA, shoppade jättelite där tyckte jag, och bara billiga saker. Landade på fyrahundra-nånting! Jag fattar inte hur det gick till... Sen orkade jag inte mer faktiskt utan åkte hem.

Hemma var farmor i upplösningstillstånd eftersom barnen hade gått till skogen och varit borta i över en timme. Både hon och pappan till de andra (mycket större) barnen som också var med hade letat och gått och skrikit jättemycket runt långt in i skogen. Vi höll på att samla folk till en skallgångskedja när de nyss dök upp efter vägkanten. Vilken lättnad! Jag var också rädd för att de gått omkring i skogen, trötta och frusna, gråtandes och inte hittat hem. Men, de var på bra humör (om än lite trötta) och tyckte i alla fall inte själva att de varit vilse. Det var ju skönt. Jag förstår att det var lätt gjort av dem att följa med de stora tjejerna utan att riktigt tänka på att det var dumt och när de sedan gått en bit var det inte så lätt att övertyga dem om att gå tillbaka. Ja, trots det så vet de att de inte får gå iväg så utan att först tala om vart de ska. Straffet blir nu sängen (efter lite kvällsmat) utan Let's dance och fredagsmys...


Väggmålning nummer ett (och två)

image71

Här kommer som utlovat första bilden på 6-åringens nya väggmålningar. Det var så roligt att måla på väggen att det till slut blev 4 (!) stycken bilder. Nu måste jag nog sätta stopp för målandet :) Det finns i alla fall inte så mycket väggyta kvar... Både den stora bilden och den lilla med kronan kommer från stämplar som jag hade sedan tidigare köpt på Panduro. Jag stämplade helt enkelt på ett OH-papper, la det på apparaten och ritade med blyerts på väggen. Fyllde sedan i med pensel. Det tog inte mer än en kväll att göra allt, väldigt snabbt och enkelt. Jag gillar de enkla linjerna också, och att det bara är i svart och ingen färg. 6-åringen frågade dock om jag inte kunde måla i med lite färg :) När hon sedan tröttnar på bilderna, om ett år eller två (eller två månader, vem vet) så går det ju lika snabbt att måla över alltihop igen och ev. måla andra bilder. Jättekul! Jag blev verkligen jättenöjd!

De andra bilderna håller jag lite på eftersom möblerna som ska stå där inte är klara än.
    

Kakor, det vill inte jag ha!

Det sa 6-åringen i går kväll när vi pratade om vad hon skulle ha med sig för matsäck till dagis. Alla 6-åringarna skulle på utflykt och matsäcken var eg. mer för trivsel än att de behövde äta. Hon sa så här: "Mamma, vet du. En del har kakor och sånt med sig. Det vill inte jag ha! Jag vill ha en riskaka, ett äpple och en flaska med vatten!" Ja, hon är inte som andra barn, det är helt klart. Men så är hon smal som en sticka också. Hon äter väldigt GI-likt, hon. Hon gillar ingen annan mjölk än lättmjölk, hon vill inte ha smör på smörgåsen. Det är överhuvudtaget väldigt svårt att få i henne smörgås. Ägg och keso däremot gillar hon. Makaroner, ris, potatis osv. inte heller så mycket. Kött, kyckling, fisk äter hon gärna och grönsaker älskar hon. Mycket konstigt barn... Den enda onyttiga hon äter, och det kan hon nog trycka i sig hur mycket som helst av, det är chips, osbågar, glass och godis i alla dess former...

Kurs hela dagen

Idag börjar jag på en utbildning som kommer sträcka sig ända fram till sommaren 2009. Det är ett antal kursdagar (kommer inte ihåg hur många) 2-4 dagar varannan månad ungefär och självstudiepass med inlämningsuppgifter däremellan. Ska bli såååå kul tycker jag. Det känns som att det är dags för nån form av vidareutbildning nu. Det är ju trots allt några år sedan studietiden nu :) Dessutom kan man ju bara inte missa en sådan utbildning, som är unik i Sverige, som körs här på hemmaplan (folk från hela Sverige kommer hit för att gå den), dessutom på arbetstid. Kan knappast bli bättre. Kommer nog inte komma åt internet under dagen i alla fall, men i kväll ska här målas väggmålningar! På återseende...

Väggmålningar på G

image70

Idag lånade jag hem den antika hopfällbara OH-projektorn från jobbet för att måla fina motiv på 6-åringens rum. När jag väl kom igång att rita så kunde jag nästan inte sluta. 3 stycken bilder blev det, men bara en hann bli målad idag. De andra två är bara i blyerts än så länge, men ska förhoppningsvis målas i morgon kväll. Jag är jättenöjd! Håller er på halster lite... bilder kommer när det är klart.


Gratis färg!

image69
Idag gick jag in på en färgaffär här i stan för att köpa spackel och lite annat smått och gott till 6-åringens "nya" möbler. Döm om min förvåning när de utanför dörren hade ställt en hel kundvagn full med små prov färgburkar ur Nordsjö och Mios Colour Collection och en skylt med texten "Varsågod!". Jag gick in och köpte det jag skulle ha och frågade för säkerhets skull i kassan om det verkligen var graits att ta färgburkarna. Ja, det var det, så jag plockade åt mig en av varje färg! Nu är bara frågan vad jag ska måla med all den färgen... :) Man såg inte heller på burkarna vilken färg det var utan det stod namn som "Petrol", "Ringblomma", "Åska", "Moln", "Havtorn" osv. Mycket spännande! Några av burkarna har jag öppnat nu för att kolla färgen. Nu gäller det bara att hitta lämpligt projekt att använda färgen till!!

Återvinning

image68
Idag var jag och letade möbler till 6-åringens rum på Solareturen. Det är en second-hand affär som tar hand om sånt som folk slänger eller vill bli av med på något sätt. Det är ganska facinerande att gå där, hyllmeter efter hyllmeter med mer eller mindre roliga skåp. Jag hittade i alla fall tre stycken möbler som fick följa med hem, allt för den ynka summan av 240 kr! Som hittat. Ett vitrinskåp med fungerande belysning. Tyvärr saknas det hyllor, men det får vi försöka fixa till. Blir perfekt att ha alla små fina ponnys, dockor och stenar på display. Hon gillar att ställa upp saker fint i ordning. Jag slog också till på en låg bänk som förhoppningsvis kan fungera som underrede till vitrinskåpet istället för att skruva upp det på väggen. Bänken hade också en praktisk låda för sånt som kanske inte är fint nog att visas bakom glasdörrar. Ett litet sött "smink-bord" blev det också. Perfekt att sitta vid och kamma sig eller ta på sig halsband eller prinsesskrona.

I morgon börjar arbetet med att slipa och måla. Det ska bli jättekul! Återkommer med bilder när det är klart.

Nya gardiner!

Gardinstång skruvades upp i 6-åringens rum under helgen och gardiner hängdes upp. Tänk vad mycket det gör för ett rum när det kommer upp lite tyg! Jag tycker tyget blev jättefint och rummets myskänsla ökade markant. Dessutom tycker jag knopparna (Index Blomma från IKEA) blev jättefina mot den rosa väggen.
Försökte mig på att ta lite fina bilder på detta, men slängde nästan kameran i väggen i ren frustration... Min kamera kan bara ta två olika sorters kort, med eller utan blixt. Med blixt blir ju alltid bra, men inte så mysigt. Utan blixt blir nästan alltid kornigt och ofta suddigt också eftersom jag inte har något stativ och man måste hålla den jättestilla. Här är i alla fall mina försök...  Bredvid fönstret skymtar också den nya hyllan, Trofast från IKEA. Den är ihopskruvad, men den ska målas och flyttas. Där den står nu ska jag försöka placera en billig second-hand byrå/skåp. Jag såg faktiskt en idag, vi får se om det blir den...

           
med blixt              utan blixt               utan blixt              index blomma


Och, ja, som ni kanske ser så har inga lister kommit på plats ännu... Fönstret ska också spacklas och målas vitt vid tillfälle. Jag hade också bara väldigt långa panelvagnar att hänga gardinerna i, ska nog försöka byta dem till några kortare.


Sy enkla kuddar

Jag sydde som sagt nya kuddfodral till kökssoffan i går kväll. Jag syr ganska ofta kuddfodral eftersom jag gillar att byta tyger hemma och det brukar alltid bli en liten bit tyg över. En halv meter tyg är allt som behövs till en kudde med måtten 50x50 (tex. Inner från IKEA för 25 kr).

En del kanske avskräcks från att sy kuddfodral med tanke på blixtlåset. Frukta ej, säger jag ;) Strunta i blixtlåset helt enkelt. Gör enl. samma princip som vanliga örngott funkar fast lägg skarven mitt bak istället för på sidan. Så här gör du superenkla kuddfodral på en halvtimme:

image62

1. Klipp till tre stycken tygbitar. En med måtten 50x50 cm och två stycken med måtten 50x35 cm. Sick-sacka alla kanter.
2. Nåla fast ena bakstycket räta mot räta med framsidan.
3. Nåla fast det andra bakstycket ovanpå det första. De ska alltså ligga omlott på mitten.
4. Sy en söm runt alla fyra kanter, utan uppehåll.
5. Vänd rätt fodralet och trä i kudden, KLART!
Här valde jag att använda tygets vävkant till baksideskarven, men man kan också göra en vanlig fåll (det gjorde jag på det bakstycket som inte syns). Ska man fålla så gör man det så klart innan man nålar ihop delarna.

Inspektion avklarad!

Nu har Anticimex varit och inspekterat oss :)
Vi har bytt försäkringsbolag för husförsäkringen och då ingick tydligen en självrisk-försäkring från Anticimex som innebär att man inte behöver betala självrisken vid tex. brand, mögel, vattenskador osv. En gubbe från Anticimex har nu kollat runt i alla rum och tittat efter brandvarnare, brandsläckare, vattenskador i tak, golv, vägg, kollat ventilation, avlopp, hängrännor osv.

I alla fall fick vi godkänt! Det var ju bra. Det skadar väl inte att nån annan betalar självrisken om det mot förmodan skulle hända något.

image61
Saneringsbild från anticimex.se
Detta kommer förhoppningsvis aldrig behöva göras hos oss...

Regn ute - skinande rent inne!

image60
foto: viivilla.se

Jaha, så var helgen till ända och medan regnet öste ner ute så fejades det för fullt inne. Nu blänker det minsann! Jag tror det var längesen vi hade det så rent som nu, det känns jätteskönt. Jag höll på större delen av lördagen i badrummet. Rensade ur alla badrumsskåp, låg och krälade under badkaret, skurade bakom tvättmaskinen ... Ja, ni fattar. Det är en fröjd att vistas där inne nu. Synd bara att det håller sig rent i ca 2 dagar bara... Fattar inte hur man kan skita ner så fort! Köket rengjordes också från grunden, in under, ovanpå och bakom. Resten av huset fick sig en lättare städning i form av lite plock av saker och golvrengöring.

Förutom städning kom också gardinstång och gardiner upp i 6-åringens rum. 8-åringen fick en vajer med draperi framför garderobsinredningen i väntan på skjutdörrarnas montering. Motsvarande vajer till 6-åringens rum finns, men har inte monterats upp ännu eftersom jag inte har något tyg att sy draperi av dit ännu. Jag kanske lägger ut bilder på dessa framsteg senare, vi får se.

När symaskinen ändå var framme passade jag på att sy kuddfodral till kökssoffan. Har haft tyg och kuddar liggande ganska länge, så det var skönt att få det gjort. Tips på hur man syr supersnabba, enkla, kuddfodral kommer ikväll.

Och nej, fotot är tyvärr inte från vårt badrum... Även om det är rent där nu så är vårt badrum inget man gärna vill ta kort på. Mintgröna väggar med matchande plastgolv och en köksbänk med skåp som sett sina bästa dagar. Tror det är lite därför det är så trist att städa där inne faktiskt...

Städhelg!

image59
Den här helgen blir det storstädning! Fick brev från Anticimex under veckan och de ska tydligen komma på måndag och inspektera huset. En hel timme ska de runt och rota överallt. Så här skriver de bl.a. "Rengör gärna golvbrunnar, plocka undan under diskbänken samt ta bort frontplåt på badkar före besiktningen". Hmm, det var inte igår vi städade under diskbänken och under badkaret...

Jag har faktiskt helt och hållet tröttnat på att städa och har städat väldigt dåligt det senaste året måste jag erkänna. Men nu känner jag mig faktiskt lite laddad :) Jag ska börja i eftermiddag, och på söndag kväll kommer huset att vara i tipp topp skick. Vilken skön känsla. Passar bra med storstädning nu också eftersom 6-åringen fyller år på skärtorsdagen (och då faktiskt blir en 6-åring :) . Vore skönt att ha gjort en ordentlig vårstädning innan dess.

En sak som faktiskt också gjort mig mer inspirerad att städa är programmet "Rent hus" på TV4. Det är väl ingen som missat det programmet, men vad jag inte för mitt liv kan förstå är hur man kan med att släppa in TV kameror (eller folk över huvud taget) i huset när det ser ut som det gör hos de som är med där. Obegipligt!! Men, på nåt sätt har det programmet ändå fått mig att känna lite mer städlust och det är ju aldrig fel.

Kul också att jag och maken hade samma tanke i går, för när vi kom hem från olika håll hade vi båda varit och handlat städgrejer. Så nu har vi flera nya flaskor Ajax Köksspray, massor av nya fräscha trasor och lite annat. Så det lär inte gå någon nöd på oss under helgen :)

Do Frame Tape

image56

Hittade en rolig grej när jag satt och surfade efter fyrkantiga ramar... Är som sagt inte det lättaste att hitta. Ram på tejprulle! 129 kr för 25 meter från Coolstuff.se. Själv skulle jag inte vilja ha guldfärg, och frågan är om det går att ta bort efter att man fäst det på väggen, men en rolig idé är det i alla fall!
Alla bilder från coolstuff.se


Ribba kanske...

image58
Bild från IKEA.se

Om ni hängt med vet ni att jag letar efter fyrkantiga ramar i lagom storlek till ord-tavlorna. IKEAs Ribba kan kanske funka, jag får mäta lite på väggen och på orden... Tavlorna måste ju få plats på väggen och dessutom får de inte vara för stora för då räcker inte orden till.

Ribba ram 23x23 cm kostar 79 kr. Det är lite dyrt för just det här projektet eftersom jag tänkt ha 5 stycken... Kanske ska nöja mig med 3... 395 kr för ramar har jag definitivt inte råd med just nu.


Ett ord till...

Här kommer ett ord till jag funderar på till tavlorna. Tur att internet finns säger jag. Hade inte kunnat komma på så här många synonymer själv inte... Å andra sidan hade jag nog inte ens fått idén till tavlan om inte internet funnits... Hmm, lite hönan och ägget där, eller hur ;)

Har inte hittat några tavelramar heller. De flesta som finns är ju inte fyrkantiga utan typ 13x18, 20x24 eller så...

family
noun
Definition: offspring
Synonyms: ancestors, ancestry, birth, blood, brethren, brood, children, clan, class, descendants, descent, dynasty, extraction, folk, forebears, forefathers, genealogy, generations, genre, group, house, household, in-laws, inheritance, issue, kin, kind, kindred, line, lineage, ménage, network, offspring, parentage, paternity, patrimony, pedigree, people, progenitors, progeny, race, relations, relationship, relatives, siblings, strain, subdivision, system, tribe

Ord-tavlor på G

Jag ser på bloggar lite här och där att jag inte är ensam om att bli inspirerad av Lindas tavla. Jag vill göra såna, och jag har filurat ganska länge på texter, bilder och så vidare. Idag har jag hittat texterna jag ska använda :) och det känns jättekul för det är inte så lätt. Bilder, svartvita, lite kapade så att man inte ser hela motivet blir nog inte så svårt att leta fram. Temat blir såklart bilder på barnen, 5 stycken tror jag, med ett ord per bild då. Ramarna vill jag ha fyrkantiga.

Undrar var man hittar 5 fyrkantiga ramar i bra storlek... helst billiga :) Gärna med en ganska smal svart kant. Tips?

Här kommer en liten förhandsvisning... Resten håller jag på ett tag till...

friendship

noun

Definition: companionship

Synonyms: accord, acquaintanceship, affection, affinity, agreement, alliance, amiability, amicability, amity, association, attachment, attraction, benevolence, brotherhood, brotherly love, closeness, coalition, comity, company, concord, consideration, consonance, devotion, empathy, esteem, familiarity, favor, favoritism, fellow feeling, fondness, friendliness, fusion, good will, harmony, intimacy, league, love, pact, partiality, rapport, regard, sociability, society, sodality, solidarity, understanding


Nya äggkoppar?

Någon  mer än jag som är sugen på nya äggkoppar till påsk i år? Här är några av mina favoriter just nu. Håll till godo.

image55
Uppifrån och ner har vi:
Plint Gourmet äggkopp från Skagerak, finns hos danskdesign.nu för 199 kr
4-pack äggkoppar, finns hos Åhlens för 50 kr
Sigvard från Sassabrassa, finns hos designonline.se för 249 kr  
Egg Pants som formar sig efter ägget, finns hos designista.se 150 kr för 2-pack
Unikko Äggkopp med sked från Marimekko, finns hos favoritsaker.se 199 kr för 2-pack
Äggkopp i Silver från Day Birger et Mikkelsen Home, finns hos inreda.com för 95 kr styck

Singstar!

Idag har vi skrikit oss hesa hela familjen... Vem hade trott att Singstar skulle vara så roligt :) 8-åringen har länge pratat om att hon vill ha ett playstation, med Singstar, och eftersom hon hade sparat ihop en del pengar från sin födelsedag i höstas och jultidningsförsäljning så tyckte vi att hon faktiskt kunde köpa sig ett nu när Maxi hade bra pris på dem. 995 kr för Playstation 2 konsolen pungade hon ut med och sen delade vi på kostnaden för Singstar, 549 kr.

Nu har jag nästan ingen röst kvar alls... Efter att ha skrålat till diverse schlagers ska vi nu bänka oss framför TVn och se på de riktiga proffsen istället! Bäst att vila upp stämbanden inför morgondagen. Vore väl attan också om mannen i huset verkligen skulle gå segrande ur den här striden...

RSS 2.0