Vaxduk!

image79

Ja, vad duktiga ni var på att gissa! En vaxduk var det såklart :) Nu har den kommit på plats. Vi har haft en vaxduk som täckt vårt otroligt tråkiga köksbord förut, men den var utsliten och åkte i soporna. Jag har också länge tänkt att jag måste göra något åt bordsbenen, och idag när jag ändå inte gjorde annat än målade svart (6-åringens möbler) så passade jag på att också måla köksbordets ben. En stor förbättring, det är ju helt klart. 
Ni får blunda för röran så gott det går och ha i åtanke att köket fortfarande är målningsstation för diverse möbler i varierande grad klara... :)
 
         

Kökssoffan i furu är också något jag irriterat mig länge på. Nu fick den en släng av vit färg. Ska målas en gång till i morgon. Nu fattas bara de två bruna köksluckorna som syns på bilden. De blev inte målade när vi målade resten av luckorna grå eftersom det behöver fixas till lite, men nu MÅSTE ju de målas snart!  

    

Som sagt, eftersom jag ändå hade färgburkarna framme så fick sig den gamla omålade pallen från IKEA också en släng av svart färg. Snart är allt träfärgat/brunt i köket utrotat ;) Frågan är vad jag ska göra med våra tråkiga stolar... Jag valde att inte ställa tillbaka dem när jag tog korten :)



Hittade en dörrmatta på Rusta som hade exakt samma mönster som vaxduken. Kunde inte låta bli att köpa den! Tanken med vaxduken var (förutom att den var snygg) att försöka balansera upp köket lite. Tyget som jag sydde gardiner av blev väldigt dominant och det kändes som att hela köket gick i det mönstret... Det kändes lite övermatchat trots att det eg. inte var så mycket av det tyget. Jag hoppas att det här nya mönstret kan bryta av (men ändå passa in) så att man får en annan känsla i köket. Hoppas kunna hitta en bit tyg med samma prick-mönster (eller svarta prickar på vitt) så att jag kan sy ytterligare en kudde till soffan. Vi får se hur det blir... Jag har ännu inte riktigt bestämt mig för om gardintyget får vara kvar... Det blev inte så bra som jag hade tänkt mig. Men, jag orkar inte sy nya gardiner nu, så ett tag till får de nog vara kvar.

Kommentarer
Postat av: Linda P

Oj vad flitigt du varit! Vilken fiffig idé med vaxduken, det blev ju fräsigt :)

2008-03-16 @ 21:48:33
URL: http://livinglikelinda.blogg.se
Postat av: Malin Inspiration & design

Hej! hAr du klätt in bordet med vaxduken? Vad smart!! Innan vi bytte vårt köksbord så körde vi med vaxduk & det kunde bli lite bökigt när den hängde ner på sidorna. Men det här var ju fiffigt värre!!! Gillar sånt. :)Snyggt med matchanade matta med. Vi har likadan i hallen fast i rött. Den är mjuk & go. :) Ha en bra Måndag!!

Postat av: Malin Inspiration & design

Hej igen! jag var tvungen att länka till detta inlägget, tyckte det var så Smart & snyggt. :)
Helt klart värt att tipsa om. :)

Postat av: Anna

Det där blev supersnyggt! Vilken smart idé :-) Mattan till blev som pricken över i. Kram

2008-03-17 @ 08:25:30
URL: http://tomteboanna.blogg.se
Postat av: detsvartataket

Vad bra det blev! Jag har också betsat min pall svart!

2008-03-17 @ 08:25:43
URL: http://detsvartataket.blogspot.com
Postat av: Sandra

Vad läckert det blev! Ha en bra dag, kram Sandra

2008-03-17 @ 08:31:23
URL: http://tjohalia.se
Postat av: Sandra

Vad läckert det blev! Ha en bra dag, kram Sandra

2008-03-17 @ 08:32:54
URL: http://tjohalia.se
Postat av: Solis

Tack så mycket för berömmet! Ja, jag har häftat fast duken med häftpistol. Den skulle aldrig ligga stilla hemma hos oss annars :) Den enda som är lite bökigt är att bordet har en utfällbar skiva. Förra gången krånglade jag in duken under så gott det gick, men den här gången skruvade jag av gångjärnen och skruvade tillbaka dem med duken mellan.

2008-03-17 @ 09:46:54
URL: http://hemmahossolis.blogg.se
Postat av: Fröken Fräken

Snajsigt! Jag klädde in mitt pysselbord med vaxduk för jag blev också så trött på att se träskivan. Och oljat trä äär inte så lätt att hålla rent heller!
Tack för kommentaren hos mig, jag är också nöjd med mitt tygskåp, men jag funderar på att måla det vitt.. några tips?

2008-03-17 @ 12:51:17
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Solis

Fröken Fräken: Det beror lite på hur skåpet ser ut. Vår kökssoffa var rätt gammal och sliten med hack lite här och där och jag funderade ett tag på om jag skulle spackla och stå i, men bestämde mig för att inte göra det. Slipade lite lätt med sanpapper och gick sen på direkt och målade. Gick jättesnabbt och skillnaden med det vita jämfört med det tidigare lackade träet blir så stor att det känns jättebra även om soffan är lite sliten och skadad. Vill man lägga ner mer jobb kan man förstås spackla och fixa till mera.

2008-03-17 @ 12:56:36
URL: http://hemmahossolis.blogg.se
Postat av: Linda Brolin

Mycket smart lösning! Bra idé, och snyggt blev det med.

2008-03-17 @ 15:59:12
URL: http://bakacupcakes.blogg.se/imittlillahus
Postat av: Fröken L

Snyggt!!! Och vad gäller stolarna som omnämndes som tråkiga, så skulle de nog vara fina i vitt precis som kökssoffan :)

2008-03-17 @ 17:23:14
URL: http://lillalyan.blogg.se
Postat av: Solis

Fröken L: Vad kul att du gillar det! Vi har funderat lite fram och tillbaka med stolarna... Kan inte riktigt bestämma oss om vi ska ha kvar eller sälja tripp-trapp stolarna. De är ju fortfarande väldigt bra för barnen, men de skulle eg. lika gärna kunna sitta på vanliga stolar. Om vi säljer dem på blocket borde det kunna finansiera 4 st. skalstolar som man kan köpa på typ Coop eller Maxi ibland för en femhundring. Det vore snyggt tror jag (i vitt). Eller så har vi stolarna kvar som nu, och då kanske man ska måla dem vita. Frågan är om man orkar. Det är så många vinklar och vrår på stolar... Undrar om tripp-trapp-stolarna går upp eller ner i pris om man målar dem vita??

2008-03-17 @ 17:27:31
URL: http://hemmahossolis.blogg.se
Postat av: Jenny

superfiffigt...verkligen
glad påsk

2008-03-20 @ 11:07:48
URL: http://jennyjensen82.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0