Väggmålning

Som jag nämnde i förra inlägget ska jag göra en väggmålning med en döskalle på till 6-åringens rum när möbleringen börjar komma på plats. Köpte igår tidningen Family Living och tänk, där hade de gjort precis det, snyggt va!

image53

Själv tänkte jag ta en döskalle från en disktrasa jag köpte på Lagerhaus för sisådär ett år sen och har som dekoration i köket. Jag tycker de är lite söta faktiskt.

image54

Prinsessan är hemma!

image43
Nu har tjejerna kommit hem och jag hann precis måla den rosa väggen och piffa till rummet lite innan. Hon blev jätteglad, men på en 6-årings vis så var det hon blev gladast över att hennes fransgardin i dörröppningen äntligen kommit på plats. Hon gillade också nya sängkläderna som jag köpte på Rusta idag efter att ha sett dem i reklambladet igår. Jag köpte också rosa ljusgrenar till henne där, men dem ska hon få när hon fyller år om tre veckor.

Hon har valt färgerna i sitt rum genom att välja ut ett tyg. Från det tyget tog vi sen den grå och rosa färgen och fick den blandad i färgaffären. De har ju så fiffiga manicker där som man sätter mot tyget och vips så talar den om vilket färgnummer den har. Jag tycker det är det bästa sättet att färgsätta ett rum och brukar göra så, välja en eller ett par tyger och ta fram färg från det sen. Hon var ganska missnöjd med att få gråa väggar, men rosa i hela rummet kändes inte så kul, det gör sig nog bäst som fondvägg. Tyget gillar jag väldigt mycket och har redan sytt gardinerna. När färgen torkat kanske gardinstången kommer upp också.

Möbleringen är provisorisk just nu, allt ska bytas ut, men det blir nog först till sommaren när vi har mer tid. En ny låg säng ska byggas med tak och en koja/myshörna ovanpå. En trofast hylla finns i ett platt paket i förrådet. Den ska monteras ihop och fungera som trappa till kojan och då samtidigt förvaring förstås. Mot snedväggen ska garderob med skjutdörrar byggas. Funderar på att under tiden sätta upp en vajer och hänga ett tyg framför garderobsinredningen. Har exakt samma lösning med garderobsvägg i 8-åringens rum som ser likadant ut fast spegelvänt. Det är ju inte så kul att se rakt in i garderoben.

Det blev ganska dåliga kort tyvärr, men som ni vet är det inte så lätt att ta kort i små trånga rum... Dessutom, ifall ni undrar, så hade den rosa färgen inte torkat än när bilderna togs. Det är därför det blänker och ser så ojämnt ut.

Rosa, svart, blommor och döskallar ville hon ha i sitt rum och det tycker jag hon fått nu. Jag ska också sen när möbleringen blir klar måla en stor döskalle på lämplig vägg. Kanske blir mellan fönstrena (i svart på det rosa) eller över sängen (i rosa på det grå) eller kanske både ock. Vi får se...

Målat!

Nu har färgen kommit upp på väggarna i 6-åringens rum. Ja, i alla fall tre av väggarna. I går kväll slipade jag då först efter att nöjt konstaterat att den andra spackel omgången blev mycket bättre än den första. Efter slipningen såg det faktiskt riktigt bra ut och det var bara att börja måla. Först taket, sen de tre väggarna som skulle målas grå. Som tur är hade färgen väldigt kort torktid, bara en timma, så efter att väggarna målats körde jag taket en andra gång och efter det väggarna en andra gång. Sen blev det förstås igen, men oj vad bra det blev om jag får säga det själv (och det får jag ju eftersom det är jag ensam som stått där och slitit ;)


I eftermiddag ska den rosa färgen inhandlas och fondväggen målas. Det ska bli kul! Visst är väggarna fina nu, men grått, hur roligt är det egentligen. Det blir ju kul först när alla möbler och andra detaljer är på plats.


Hoppas jag hinner måla väggen i eftermiddag och dessutom piffa lite i rummet innan hon kommer hem. Ska sluta vid lunch och hoppas att de inte kommer förrän sent på eftermiddagen. Hon vet inte att jag har börjat måla, och det ska bli kul att se hennes min när hon kommer hem.


Dammigt!

image41

Så var äntligen första omgången slipning klar. Pust! För den som inte själv räknat ut det än kan jag bara meddela att slipa tak = skitjobbigt! Dels är det jobbigt för armarna att vara över huvudet, men också allt slipdamm som regnar ner i ögon, näsa och mun. Jo, jag vet, man ska ha glasögon och munskydd. Tror ni det fanns hemma när jag skulle börja. Nej, just det! Så det fick bli att dra tshirten upp över mun och näsa och kisa så gott det gick med ögonen.

Nu har i alla fall slipdammet lagt sig (i hela huset :) och jag har spacklat en ny omgång. I morgon blir det till att slipa igen. Bävar för hur armarna kommer kännas då... Jag hade tänkt spackla två gånger och sedan börja måla i morgon kväll, men maken trodde det skulle behöva spacklas flera gånger :( Jag hoppas inte det, för då hinner jag inte måla innan tjejerna kommer hem igen.

Nu har jag duschat av mig allt damm och ska krypa i säng. Jag kommer sova gott, sover nästan redan...

Natti, natti!

Med spackelskrapan i högsta hugg...

...har jag nu börjat gå lös på 6-åringens rum. Tjejerna hade tidigare ett gemensamt ganska stort rum. Det har fungerat jättebra eftersom de gillar att leka med varandra. Men i höstas besämde vi oss för att det var dags för dem att få varsitt eget rum. En vägg sattes upp mitt i rummet, och sen började vi med 8-åringens rum. Där blev det spacklat och målat. Dessutom byggdes en loftsäng med skrivbordshörna under. Mer har vi inte hunnit (orkat...), så 6-åringens rum har inte varit så mysigt under den här tiden.

Nu ska tjejerna vara hos farmor och farfar några dagar eftersom sportlovet börjar i morgon, och jag tänkte ta tillfället i akt att spackla och måla 6-åringens rum. Väggarna ska bli grå med en färgklick i form av en rosa fondvägg.

Idag kördes första spackel-passet.
image39

Ny tårta

En ny tårtbeställning har hållit mig sysselsatt den här veckan. Kul att det blir mer och mer med bakandet, synd att man inte kan säga upp sig och göra det på heltid... Den här gången skulle det i alla fall vara massor av blommor till en tjej som fyllde fem år!

Hjärtebarnens dag!

Alla hjärtans dag är en kul dag tycker jag. Man kan uppvakta nån om man vill, eller så låter man bli. Men det här med att det är ett komersiellt jippo tycker jag bara är löjligt...

6-åringen här hemma föddes med hjärtfel, och även om hon inte kan räknas som ett hjärtebarn nu längre så sänder jag en tanke till alla andra barn (och deras föräldrar) som kämpar med sjukdom, trötthet, operationer och oro. Vår dotter opererades för multipel VSD (flera hål mellan kamrarna i hjärtat när hon var 1 år gammal på Barnsjukhuset i Göteborg. Allt gick bra trots lite turer fram och tillbaka och en massa pyssel runt omkring, och nu är hon friskförklarad och behöver inte ens gå på några kontroller mera. Hon är själv lite stolt över att hon är speciell, det är inte alla som har en goretex-lapp inopererad i hjärtat.

Alla hjärtebarn där ute, vi tänker på er.
image37

Trött...

Tänk om dygnet hade fler än 24 timmar, fast bara för mig då förstås. Då kunde jag kanske hinna med allt det som jag vill. Vore inte dumt om man också var miljonär... då kunde det man ville göra också kosta pengar :)

Det har varit en hektisk vecka, och därför har jag inte haft tid med bloggen alls. Inte heller läsa andra bloggar, vilket nästan är ännu tråkigare.

Ett par sjukhusbesök har det blivit med 8-åringens brutna lillfinger... Vi tjatar och tjatar att hon ska ta det lugnt och tänka på att hon är gipsad, men det glömmer hon bort så fort dörren stängs efter henne. I förrgår kväll fick vi åka in till akuten för då hade gipsskenan gått av. "Vilken aktiv liten dam du verkar vara" sa läkaren och tyckte inte det var nån idé att gipsa om trots att hon eg. skall ha gips i ca en och en halv vecka till. Det blev lite tejp istället, och hon blev överlycklig eftersom det betyder att hon kan följa med på simskolan igen. Jag däremot känner mig lite orolig... Hur ska en liten tejpbit hålla det där fingret i styr när gips och bandage inte klarade av det... Ja, ja, hon verkar inte ha särskilt ont i alla fall.

På jobbet har vi också extremt mycket att göra nu. Känns inte som att det finns någon chans att hinna med allt som måste göras. Dessutom har alla på kontoret idag "tvångsbytt" datorer. Visst är det väl bra att få en ny bättre maskin, men vilken tid det tar att få in alla program och inställningar så att man kan jobba på som vanligt igen... Gjorde bara sånt idag hela dagen och kom en bit, men jag är långt ifrån klar.

Fick en tårtbeställning också den här veckan. Jättekul!! Värmlands scrap- och stämpelsällskap skulle ha årsmöte ikväll och ville ha en scrap-inspirerad tårta med sin logga på. Jag visste inte ens att det fanns en sådan förening, men som sagt, kul var det. Nu har de förmodligen ätit upp den... Hoppas det smakade bra!

Det som det blivit väldigt lite av den här veckan är sömn. Så nu blir det march i säng! Nästa vecka blir det nya friska tag med både bloggskrivande och bloggläsande.

   

Saga

6-åringen har skrivit en saga. Hon kan inte skriva själv än, så hon dikterade och pappa skrev. Så här blev det:

Lannis Äventyr

Lanni gick på promenad och såg då ett par sjöjungfrur. Då blev hon kompis med dom och simmade
iväg. Lanni simmade runt och hittade en killvän som hette Erik. De simmade och simmade tills
de hittade ett hus att ha bröllop i, och så levde de lyckliga i alla sina dagar.


Sött!! :)


Hemma igen!

image34
Bild från www.anjapaersson.com. Fotograf: Torbjörn Jakobsson

Ja, jag har varit hemma ett par dagar faktiskt, men känner mig fortfarande inte vaken. Går omkring i dvala... Har jag blivit för gammal för att vara uppe hela nätterna? När hände det i så fall undrar jag !?!? Konferensen var bra. Vi hade jättekul och fick några timmars slalom mellan föreläsningar, workshops och grupparbeten. Det märktes och kändes tydligt att det var ca 15 år sen jag åkte slalom sist. Det var inte precis Anja-stil på åkningen om man säger så... :) Tur att det är fredag imorgon!!

Uppe i ottan!

Ja, nu när barnen är större och man inte längre behöver gå upp klockan sex på lördag och söndag mornar har vi vant oss vid sovmorgon på helgen. Men, idag är jag uppe tidigt (men mina mått mätt ;) för att nu bär det av på konferens! Vi ska till de svenska fjällen och konferera. Lite skidåkning står också på programmet, samt kväll av gala-karaktär... Spännande!

Så, bloggen får semester ett par dagar, vi hörs!

"Jag är lycklig här hemma!"

Så här sa 8-åringen apropå ingenting rakt ut i luften igår:

"Vi kanske inte har världens finaste hus, men jag är lycklig här hemma. I det här huset trivs jag och jag vill inte bo någon annan stans!"

Var får de allt ifrån?
Ja, ja, bättre betyg kan man väl knappast få!! :)

RSS 2.0