Akuten hela dagen

Ja, halva dagen i alla fall.
Bäst jag tar det från början...

8-åringen sprang och slog högerhanden rakt i en ribbstol på handbollsträningen i går kväll. Fingret svullnade snabbt upp till dubbel storlek och var jätteöm. Ringde sjukvårdsupplysningen och fick rådet att ge Ipren och smörja in med antiinflamatorisk gel, och att skolsköterskan skulle titta på det idag.

Vid lunch idag ringde de från skolan där skolsköterskan tyckte att det verkade vara väldigt ont för att bara vara en stukning. Hon tyckte vi skulle få det röntgat. Ringde sjukvården igen och efter ca 30 minuter i telefonkö kom vi till nån som sa att vi skulle åka till akuten och att de skulle ringa dit och tala om att vi skulle komma för att röntga.

Vi kom till akuten ca 13.30 och fick sitta och vänta, och vänta, och vänta... Efter ca två timmar fick vi komma in till en ortoped som tittade och sa att han skulle beställa röntgen. Sen fick vi vänta, och vänta, och vänta igen. Röntgen visade att fingret var brutet. Helt och hållet av! Fick lite dåligt samvete för att hon fått gå med brutet finger ända sen i går kväll. Stackare! Sen fick vi vänta, och vänta, och vänta lite till ;) och sen kom doktorn och tittade på bilderna och det blev gipsskena och bandage.

Som vanligt är det alltid dålig timing på såna här saker. I morgon börjar nämligen tvåornas simskola... Som hon har längtat efter det. Nu blir det ju inget med det förstås eftersom hon ska ha gips i 2-3 veckor!

Nu har vi i alla fall äntligen kommit hem från sjukhuset! Pust! Visst har vi bra och billig vård i Sverige, men lite tröttsamt är det att sitta en hel eftermiddag och vänta!

Kommentarer
Postat av: jenny

naj stackarn:-(
Typiskt att det alltid ska hända nått när man längtat till något man vill göra.
Hoppas ni får en trevlig helg & att hon inte har alltför ont.
Kram/jenny

2008-02-01 @ 19:32:39
URL: http://www.jennyshus.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0